Oljor

Vad är eteriska oljor och hur använder jag dem?

liten oljeflaska

Oljorna kom in i mitt liv för snart två år sedan och nu använder jag dem flera gånger om dagen! Jag kan inte tänka mig att vara utan oljor igen för de är så hjälpsamma i så mycket, det är verkligen som att ha sitt egna wellnesspaket, hemmaspa och apotek. De har gett mig ett mycket hälsosammare liv och jag byter successivt ut kemikalier i mitt hem för att leva mer hållbart.

Vad är en eterisk olja?

Eteriska oljor är koncentrerade växtextrakt som kommer från blommor, blad, rötter, frön, frukt och bark från plantor, örter och träd. Genom ångdestillering och kallpressning utvinns oljorna.

I Young Livings oljor, som jag använder, finns det inget annat innehåll än just det. Så tex i en 15ml flaska citronolja är det inget annat än oljan från 75 citroner och i en 5ml flaska rosolja är det inget annat än oljan från 10kg rosenblad -så himla häftigt! Det är också därför det är helt säkert att äta många av oljorna för de är varken utblandade eller innehåller tillsatser och kemikalier. Dessutom är de väldigt dryga och det behövs bara ett par droppar för att få önskad effekt.

SOULFOXEDIT-14

Varför Young Living?

Young Living är världsledande när det kommer till eteriska oljor och har funnits i över 25 år.  De är också det enda företaget i världen som äger sina egna gårdar och destillerier runt om i världen. Man kan också besöka deras gårdar och se hur produktionen går till, något jag verkligen ser fram emot att göra en dag.

När det kommer till eteriska oljor så är kvaliteten så otroligt viktig. Doften av eteriska oljor är en underbar bonus men för mig är det framförallt effekten av oljorna, hur de hälper mig, som står i centrum när jag använder dem. Det är verkligen en upplevelse att använda eteriska oljor!

En syntetisk olja som köpts billigt i någon butik kanske doftar gott, men har sällan ingen annan effekt än det och kan i värsta fall vara väldigt ohälsosam, så se till att investera i bra oljor.

Oljorna från Young Living är 100% rena och är mer än ekologiska. Det är genom hållbarhet, kvalitetsstandarder, vetenskap och genom det massiva arbete som läggs ner som de kan utvinna den bästa oljan och garantera kvaliteten i varenda flaska de producerar.

Idag är vi över 5 miljoner användare av Young Livings oljor världen över och blir bara fler och fler. Vill du också börja använda oljorna så klicka här.

rollers med eteriska oljor

Hur använder man eteriska oljor?

Oljorna kan användas genom doftspridning, utvärtes och invärtes.

Jag använder min doftspridare när jag är hemma och vill lyfta mina sinnen, tex när jag behöver piggas upp eller vill bli på bättre humör, då är bland annat citrusoljorna superbra. Om jag vill ha avkoppling och hjälp med att få en god natts sömn så ställer jag den i sovrummet och fyller upp med lavendel.

När jag använder oljorna utvärtes, tex för att stötta mitt immunförsvar, släppa på spänningar i huvud och nacke, få magen tillbaka på banan eller för att lindra säsongsbesvären på våren, så använder jag små glasflaskor med ett par droppar eterisk olja i, späder ut med vegetabilisk olja och använder sedan på olika ställen på kroppen. Jag använder också oljorna i mina skönhetsprodukter som tex i min ansiktskräm, i håret, gör eget serum, scrub och mycket annat -det är så kul att göra sina egna ekologiska produkter!

En absolut favorit är att använda oljan Frankincense när jag mediterar. Jag tar ett par droppar på händerna, gnuggar dem mot varandra och andas in. Det är grundande och så magiskt! Jag kommer djupare in i min praktik, höjer mitt fokus och min närvaro.

Det finns så många fler sätt att använda oljorna på. Föräldrar använder dem för att stötta sina barns immunförsvar, hjälpa till med deras sömn, eller använder babyprodukterna för att använda säkra produkter för sin nyfödda. Andra vill leva mer hållbart och fokuserar på miljön i sitt hem genom att städa och tvätta med oljorna och hushållsprodukterna men också för att ta hand om sin trädgård och sina växter med gott samvete. Oljorna är också fantastiska att använda i matlagning, bakning och dryck. Det finns till och med oljor för husdjur! Japp, oljorna kan användas för mycket och det är också där man märker oljornas storhet.

Gå till shoppen och köp hem dina oljor -du kommer inte att ångra dig!